Nakon zimske stanke nastavljena su natjecanja za sve naše kategorije, izuzev mlađih pionira, koji kreću ovaj vikend. Kadeti i juniori, koji su prvi dio sezone završili na 3. mjestu kombinirane ljestvice 2. Dalmatinske lige, drugi su dio otvorili sa po dva poraza.

Velik broj izostanaka zbog ozljeda i izolacija ostavio je traga pa su prvi porazi ubilježeni su na gostovanju kod Župe dubrovačke, a drugi protekli vikend na Višnjiku protiv Abecede. Kadeti su poraženi s minimalnih 0:1 (strijelac za goste bio je Emanuel Kelava), a juniori sa 2:4.

Abeceda je u ranoj fazi susreta povela 0:2 pogocima Josipa Župana iz kaznenog udarca te Matije Suraća, da bi na 1:2 u 32. minuti smanjio Martin Čirjak. Ipak, na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 1:3, nakon drugog gola Suraća. U nastavku je Toni Jelinić povisio na 1:4, da bi konačnih 2:4 postavio Vili Lenkić.

Sastav kadeta: Rak, Šarić (od 71. Brkić), I. Klanac, Jurić, R. Klanac, Delija, Osmanović, Jurjević-Adžić (od 65. Dimitrović), Juričević, Bilaver, Jelić (od 59. Krstić). Trener: Damir Ivančić.

Sastav juniora: Grmača, Kalac, Dražić (od 62. Lenkić), Matković, Pavić (od 46. Galić), Knežević, Čirjak, D. Ćuković (od 74. J. Rončević), Knežević, Škara (od 74. D. Rončević), J. Ćuković. Trener: Antonio Perica.

Na kombiniranoj ljestvici kadeta i juniora naše momčadi trenutačno zauzimaju peto mjesto, iza Abecede, Jadrana, Croatije iz Zmijavaca i Neretvanca.

Što se mlađih kategorija tiče, papaline su ostvarile maksimalan učinak, jer su do pobjeda došle sve tri momčadi, prva protiv Dragovoljca, druga protiv Galovca i treća protiv Sabunjara. Tići I remizirali su s Croatijom iz Stanovaca, dok su Tići II poraženi na gostovanju kod Galovca.

Službene utakmice za sve naše natjecateljske kategorije nastavljaju se ove subote i nedjelje.

March 8, 2022
Tags:

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.