Natjecateljski ritam svih kategorija Nogometnog kluba Zadarnova vrlo je aktivan. Od početka sezone sve su odigrale najmanje sedam prvenstvenih utakmica, a većina njih uz to još i nekoliko turnirskih. Proteklo prvenstveno kolo, u sklopu liga mlađih uzrasta Nogometnog saveza Zadarske županije, obilježila su dva “derbija” s Abecedom sporta i to u najmlađim kategorijama, papalina i tića.

Obje su utakmice bile vrlo zanimljive, borbene, pune dobrih poteza s obje strane, ali i malo pozitivne treme koja je normalna kada se susreću rivali iz samog vrha prvenstvene ljestvice. A ono što je najvažnije, obje su protekle u maksimalno fer i sportskom ozračju na terenu i van njega. Nakon viteške borbe na zelenom travnjaku, koja je u oba slučaja završila podjelom bodova, igrači i treneri pružili su jedni drugima ruku, čestitali na dobroj utakmici i poželjeli sreću u nastavku natjecanja. Jer to je ono što sport u svojoj naravi jest i kako ga treba doživljavati, naročito kada je riječ o djeci i mladima.

Papaline

Papaline trenera Patrika Puljića prošli su tjedan odigrale dvije utakmice, uz spomenuti remi s Abecedom, još su na domaćem terenu svladale Sabunjar. Sveukupno postignuto je 13 pogodaka, od čega su po četiri zabili Ivano Šarić i Franko Bilaver, dva Lucas Palčić, a po jedan Ivano Samardžić, Matej Subašić i Mauro Pajkin. Druga momčad papalina poražena je od HV Posedarja.

Tići

Najbrojnija kategorija u natjecanju, tići, odigrali su ukupno pet utakmica. Tići 1 remizirali su Abecedom, dok su tići 2 pobijedili Abecedu 2 uz pogotke Dominika Miočića, Stipe Marine, Aleksandra Tomasova i Lea Perice.

Uz to, odigran je u klupski dvoboj između druge i treće momčadi tića u kojemu je četiri gola postigao Stipe Marina, dva Tomasov, a jedan Frane Marčina. Treća momčad odigrala je i dobru utakmicu protiv Zlatne luke, koja je na koncu ipak završila porazom, a jedini pogodak za Zadarnovu postigao je Mauro Paša.

Tići 2

Mlađi pioniri

Prva momčad mlađih pionira, pod vodstvom trenera Damira Ivančića, slavila je na gostovanju kod Paga uz dva gola Ivana Katavića i jedan Karla Pavlovića te nastavila svoj niz nepobjedivosti. Druga momčad je, pak, poražena u dvobojima sa Zarom 2 i Dragovoljcem iz Poličnik.

Već ovaj tjedan za sve momčadi slijede novi izazovi.

November 1, 2023
Tags: ,

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.