NK Zadarnova
U kratko vrijeme

Što smo sve postigli

Untitled-

ULAGANJE U STRUKU

Od prvoga dana odlučili smo ulagati u struku kao temelj kvalitetnoga rada, odnosno prenošenja znanja i vještina na naše mlade nogometaše. S ponosom možemo istaknuti kako je veliki obol u radu Nogometnog kluba Zadarnova dao i Damir Čačić, jedan od najpriznatijih zadarskih trenera, koji je kroz svoju trenersku karijeru odgojio generacije nogometaša, od kojih su neki dosegli i svjetske visine.

Danas u našem klubu rade i treneri s bogatim iskustvom i UEFA A licencom poput Damira Ivančića, ali i mladi perspektivni treneri na početku svog trenerskoga puta koji, paralelno s odgajanjem mladih nogometaša, kroz naš edukativno-praktični sustav i sami napreduju iz godine u godinu.

23

RAST BROJA POLAZNIKA

Pri pokretanju škole nogometa, na ljeto 2019., teško je bilo pretpostaviti koliko djece i kojom brzinom će nam se priključiti. Premda smo od početka imali jasno zacrtane ciljeve i plan kako ih ostvariti, brojka koju smo dosegli u svega godinu dana iznenadila je i nas same.

Iz mjeseca u mjesec sve više roditelja i djece “kucaju na vrata” Nogometnog kluba Zadarnova, prepoznajući upravo našu školu kao idealan izbor za početak ili nastavak svog sportskog puta.

Tako smo 2019. godine imali oko 50 polaznika, sljedeće godine 100, zatim 150, a danas naša škola broji preko 280 djece u dobi od 4 do 14 godina.

32

REZULTATSKI USPJESI

Već u prvoj godini postojanja kluba formirane su momčadi pionira i kadeta koje su ostvarile plasman u 2. Dalmatinsku ligu i tamo nastavile s dobrim igrama i rezultatima. Sljedeću sezonu završile su na visokom drugom mjestu kombinirane ljestvice pionira i kadeta. U sezoni 2021./22. u 2. Dalmatinskoj ligi natjecale su se momčadi kadeta i juniora, koje su na kraju zauzele peto mjesto.

Naše momčadi papalina, tića i mlađih pionira natječu se u županijskoj ligi i rezultatski napreduju iz godine u godinu. U sezoni 2021./22. prve momčadi papalina i tića na kraju su zauzele četvrto mjesto. Uz to, sudjelujemo i na brojnim turnirma, s kojih se nerijetko kući vraćamo s peharima i medaljama.

Sreća i napredak za nas su najveći uspjeh