U Turnju je krajem prošloga tjedna održan turnir “Buduće nade 2023.” za uzrast do 11 godina. Nakon tri uzbudljiva dana natjecanja, titulom najboljih u konkurenciji 15 momčadi okrunjeni su mladi igrači Nogometnog kluba Zadarnova, koji su slavili u svih šest odigranih utakmica.

U prvoj fazi turnira momčadi su bile podijeljene u tri skupine po pet, a Zadarnova je svoju skupinu osvojila s četiri uvjerljive pobjede protiv Zrmanje, Bune, Prigorja i Kustošije te kao najbolja prvoplasirana momčadi svih skupina izborila plasman u polufinale.

U polufinalu su igrači trenera Antonija Perice ponovno bili bolji od obrovačke Zrmanje, da bi u velikom finalu slavili protiv šibenskog predstavnika NK Joso Bego. Osim pobjedničkog pehara, u zadarske ruke stigla su i priznanja za najboljeg strijelca turnira (Mihael Miletić) te najboljeg vratara (Ivano Čuturić).

Mihael Miletić i Ivano Čuturić

– Sve pohvale mojim igračima na pristupu i igri tijekom cijeloga turnira. Pokazali su karakter, naročito u polufinalu i finalu, gdje smo gubili pa preokrenuli rezultat u našu korist. Dečki su bili vrlo razigrani i efikasni, postigli su ukupno 23 gola u šest utakmica i bio je doista užitak gledati ih. Ono što je za mene kao trenera još i važnije jest individualni i timski napredak igrača, koji je očigledan. Nisam iznenađen, jer to pokazuju i na treninzima i na utakmicama, ali mi je jako drago jer je trofej uvijek lijepa nagrada za njihov trud i rad. Tijekom lipnja očekuju nas još tri turnira, nakon čega idemo na zasluženi odmor – prokomentirao je nastup svoje momčadi trener Antonio Perica.

NK Zadarnova U-11: Ivano Čuturić, Niko Nimčević, Marin Maračić, Roko Odžaković, Karlo Pavlović, Lovre Kotrulja, Mihael Miletić, Kristian Bušić, Karlo Bilaver, Luka Korda, Toma Ružić, Niko Galov, Niko Rončević. Trener: Antonio Perica.

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.