Roberto Viduka ostaje u Nogometnom klubu Zadarnova i sljedeće sezone. Nakon uspješne prve godine rada, perspektivni 27-godišnji zadarski nogometni trener produljio je ugovor s klubom do 2023. Bivši mladi hrvatski reprezentativac i trener s UEFA B licencom tako će nastaviti educirati i odgajati nove naraštaje zadarskih nogometaša.

– Prije svega želim se zahvaliti svim ljudima u klubu na čelu s predsjednikom Antonijom Pericom za ovu prekrasnu godinu. Mislim da smo napravili sjajne stvari i ostvarili velik napredak na svim poljima. Dolazeći u NK Zadarnovu prošlo ljeto, znao sam da dolazim u odlično posložen i organiziran klub, ali moram priznati da su neke stvari bile i iznad onoga što sam očekivao. Vjerujem da je suradnja bila na obostrano zadovoljstvo i njeno produljenje bio je logičan slijed događaja. Sretan sam i ponosan što ostajem dio Zadarnove – kaže Viduka.

Mjesec srpanj obično je rezerviran za odmor od trenažnih aktivnosti, ali kod Viduke predaha nema.

– Igračima je odmor potreban kako u fizičkom pogledu tako i u mentalnom, kako bi u novu sezonu ponovno ušli s maksimalnom energijom, žarom i željom za treninzima. Kod trenera je to drugačije, jer mi moramo biti posvećeni nogometu 365 dana u godini. Sa svojim kolegama sam praktički svakodnevno na liniji, analiziramo neke stvari koje smo radili i raspravljamo što bi i kako mogli raditi bolje kako bi naš rad podigli na još višu razinu.

Povratak treninzima zakazan je za početak kolovoza. Kakva su očekivanja od nove sezone?

– Kroz godine igranja i treniranja naučio sam da u sportu ne postoji prošlost, nego samo sadašnjost i budućnost. Cilj mi je uvijek “podići letvicu” više nego prošle sezone. Želim da se igrači, odnosno momčadi koje treniram što više približe svom maksimumu, kako individualno, tako i timski te da pritom vole i uživaju u onom što rade. Jer nogomet je zaista jedan predivan sport. To je jedini način da svi zajedno napredujemo. Veselim se novoj sezoni i vjerujem da ćemo još jednom pokazati što to znači biti #NovaSnagaGrada – zaključio je Viduka.   

July 7, 2022
Tags: ,

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.