NK Zadarnova službena web stranica

Još jedna uspješna polusezona je iza nas! Po broju kategorija u natjecanju najbrojnija do sada. Bilo ih je čak osam, uz još tri prednatjecateljske momčadi, koje jedva čekaju trenutak kada će zaigrati svoje prve službene utakmice.

Rezime polusezone započet ćemo s onim najstarijima, juniorima i kadetima, koji nastupaju u kombinaciji s našim klubom partnerom, Hrvatskim vitezom.

Na kombiniranoj ljestvici 2. Dalmatinske lige naše momčadi s ukupno 46 bodova zauzimaju vrlo dobro treće mjesto. I kadeti i juniori u svom su poretku četvrti s identičnim omjerom 7-2-4, odnosno 23 osvojena boda.

– Kada uzmemo u obzir sve okolnosti, možemo biti zadovoljni dosadašnjim rezultatima. Većina naših juniora su 2004. godište, uz tek trojicu 2003., dok u natjecanju mogu igrati i pet igrača rođenih 2002., što kod nas nije slučaj, a to često radi veliku razliku nadasve u fizičkom segmentu. Sve pohvale mojim igračima na prikazanoj igri i karakteru te želji da iz utakmice u utakmicu budemo sve bolji. Vjerujem da će tako biti i u nastavku sezone i da ćemo napraviti još jedan iskorak u rezultatskom pogledu – kaže Antonio Perica, trener juniora.

Zadovoljan prikazanim je i Damir Ivančić, trener kadeta.

– Pokazali smo da se možemo nositi sa svim protivnicima. Iako smo imali dosta peha, što s izolacijama zbog korone, što s ozljedama, možemo biti zadovoljni rezultatom i ono što je posebno važno pristupom i odgovornošću igrača na treninzima i utakmicama. Momčadi smo priključili i trojicu naših perspektivnih pionira, koji su odlično odgovorili izazovima igre sa starijima od sebe. Siguran sam da u drugom dijelu možemo biti samo još bolji – kazao je Ivančić.

Naš najiskusniji trener vodio je i momčad mlađih pionira (2009./10.), koja je svoju prvu polusezonu u županijskoj ligi okončala na 10. mjestu.

– Mogu reći da je ova momčad zaista radišna i redovita na treninzima i zato momci zaslužuju sve pohvale. Dosta igrača nam se priključilo početkom sezone pa je trebalo određeno razdoblje da se uigramo, ali kako je vrijeme odmicalo igrali smo sve bolje. Također, većina igrača je ulazno godište ove kategorije i zato je najvažnije da nastavimo sistematično i vrijedno raditi, a onda će doći i rezultati.

Tići A (2011./12.) polusezonu su završili na visokom drugom mjestu.

– Izrazito karakterna momčad, koja na svakom treningu daje 100%, a kada je tako, meni kao treneru je zaista užitak raditi. Plod takvog pristupa je i odličan rezultat na kraju jesenskog dijela. Ostvarili smo plasman u prvu županijsku ligu, što će puno značiti za razvoj igrača u nastavku sezone – prokomentirao je trener ove selekcije Roberto Viduka.

Tići B (2012.) prvi dio natjecanja okončali su na devetoj poziciji.

Prije svega moram pohvaliti odličan odaziv na treninzima. Vidljivo je kako momci iz treninga u trening napreduju i to me veseli. Igrali su mahom igrači ulaznog 2012. godišta, kako bi se što bolje pripremili za izazove koji ih očekuju sljedeće sezone u Tićima A – kazao je Marko Jurlina, trener Tića B.

S obzirom na velik broj polaznika, u natjecanje papalina prijavili smo čak tri momčadi. Najbolji rezultat ostvarile su Papaline A (2013.), koje će “prezimiti” na prvom mjestu prvenstvene ljestvice. Igrači Antonija Perice ostvarili su osam pobjeda uz jedan remi bez poraza.

Izrazito sam zadovoljan prvenstveno pristupom na treninzima i utakmicama. Dečki su prava ekipa i to pokazuju na terenu. Naš fokus je prije svega na odgovornom i sistematičnom radu, kako bi dječaci kroz zanimljiv sadržaj što bolje razvili svoje nogometne vještine, a rezultat je tu kao nagrada i dodatna motivacija da nastave ovim putem – ističe Perica.

Papaline B (2013.) u svojoj su ligi zauzele peto mjesto.

– Velika stvar je što smo prijavili tri momčadi papalina u natjecanje, jer tako svi oni koji redovno treniraju imaju priliku igrati i službene utakmice, što djecu uvijek posebno veseli. Jako sam zadovoljan s pristupom na treninzima i utakmicama i samo tako treba nastaviti – kaže trener Roberto Viduka.

Naša najmlađa momčad u natjecanju ove sezone, Papaline C (2014.), polusezonu je završila na vrlo dobrom šestom mjestu.

– Ovo je treća godina da radim s ovim dječacima, a za njih prva sezona u službenom natjecanju. Igramo s momčadima koje su većinom 2013. godište, ali naši dečki su pokazali da im to ne predstavlja prepeku da daju sve od sebe na svakoj utakmici. Svakako, ovo je veliko iskustvo za naše male profesionalce – kaže trener Patrik Puljić.

Trener Puljić, zajedno s Ivanom Ninčevićem, ujedno vodi i prednatjecatelje A i B (2015.), koji marljivo treniraju čekajući svoje prve službene utakmice.

– S ponosom mogu reći da imamo dvije momčadi polaznika rođenih 2015., koji će sljedeće sezone biti spremni za natjecanja i turnire. Kada vidite da dečki na trening dolaze s osmijehom na licu, onda znate da ste na pravom putu, a ovi dječaci su potvrda toga – ističe Patrik.

Najmlađu selekciju našega kluba čine dječaci rođeni 2016. i 2017. godine, koje prvim nogometnim koracima uči trener Robert Anić.

– Univerzalnim programom treninga uvodimo djecu u svijet nogometa. Treniramo tri puta tjedno i ono što je najvažnije, uživamo u svakom treningu i veselimo se svakom sljedećem – kaže trener Robi.

Svim našim igračima, obiteljima, navijačima i prijateljima kluba te sponzorima i poslovnim partnerima, od srca želimo sretnu i uspješnu novu, 2022. godinu.

31 prosinca, 2021
Tags: ,

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.