NK Zadarnova

Počela je nova sezona ligaških natjecanja mlađih kategorija pod okriljem Nogometnog saveza Zadarske županije. NK Zadarnova ove je godine u službena natjecanja prijavila sedam momčadi i to tri selekcija papalina, tri selekcije tića te jednu mlađih pionira.

– Želja nam je da svi naši polaznici, koji svojim radom, redovitošću i zalaganjem na treninzima to zasluže, imaju priliku igrati službene utakmice. Znamo koliko se djeca tome vesele i upravo iz tog razloga smo išli na maksimalan broj momčadi u kategorijama papalina i tića. Velik je interes djece općenito za treniranjem nogometa, a ovo ljeto smo imali pravi “boom” upisa u naš klub, tako da je ovo logičan slijed događaja – kaže Antonio Perica, voditelj škole nogometa.

Osim natjecateljskih momčadi, najveći broj djece je u kategoriji prednatjecatelja i početnika, koji će također imati svoje utakmice.

– Riječ je o djeci između četiri i sedam godina koja se, svatko u svojoj skupini, uče osnovama nogometa sukladno dobi. I za njih organiziramo prijateljske utakmice, bilo međusobno, bilo s vršnjacima iz drugih klubova kako bi se upoznali s osnovnim pravilima nogometne igre, a naravno i dobro zabavili.

Kada je riječ o rezultatima u mlađim dobnim kategorijama, NK Zadarnova ni ove sezone neće odstupiti od svog načina izvještavanja s utakmica, a to je bez isticanja “sirovih” brojki.

– Od prvoga dana smo, zajedno s našim PR timom, zauzeli takav stav da isticanje rezultata kod djece nema previše smisla, dapače, može biti i kontraproduktivno. Važno je, naravno, da se djeca nauče nositi s pobjedama i porazima, što će danas-sutra preslikati i na neke životne situacije izvan sporta, ali sam rezultat u smislu brojki tu nije toliko bitan. Primjerice, mi smo prošli tjedan imali utakmicu koju smo izgubili 0:9, a isto tako jednu koju smo pobijedili 12:0, ali to je u konačnici toliko nebitno u našoj viziji razvoja mladih nogometaša da jednostavno ne želimo to isticati.

Naravno, naši mali sportski junaci i svi oni koji ih prate na njihovom putu, neće ostati zakinuti za izvještaje s terena.

– U pripremi je jedan, mogu slobodno reći pilot projekt, koji bi trebao krenuti u realizaciju početkom listopada. Pokušat ćemo našoj publici i navijačima priču s terena ispričati na drugačiji način od uobičajenog, a koliko ćemo u tome biti uspješni pokazat će vrijeme.

Zaključno, kakva su očekivanja od nove natjecateljske sezone?

– Očekivanja su da se držimo naših principa te odgovornim i sistematičnim pristupom nastavimo raditi na ispunjenju osnovnih ciljeva škole nogometa NK Zadarnova.

September 27, 2022
Tags:

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.