NK Zadarnova službena web stranica

Testiranjem motoričkih sposobnosti na terenima Športskog centra Višnjik počele su pripreme za drugi dio sezone. S pripremama su krenule sve naše selekcije, izuzev one najmlađe, prednatjecatelja C (2016./17.), koji kreću 3. veljače.

– Nakon kratkog predaha za blagdane, vratili smo se na teren puni energije i želje za novim izazovima. Zadovoljni smo odrađenim testiranjima, koja su nam neophodna kako bismo dobili što bolji uvid u razinu motoričkih sposobnosti naših igrača. Tako pratimo njihov napredak i ujedno dolazimo do spoznaja na kojim elementima bi pojedini igrač trebao dodatno raditi – kaže Antonio Perica, voditelj škole nogometa NK Zadarnova.

Kako je u kolektivnim sportovima manje vremena da se treneri unutar jednog treninga posvete individualnim karakteristikama pojedinca, poboljšanje specifičnih motoričkih i funkcionalnih sposobnosti igrača najbolje se ostvaruje dodatnim individualnim treninzima. Upravo će to biti jedna od novosti u našem klubu u novoj godini.

– Pri kraju smo s izradom plana i programa individualnih treninga kako bismo definirali sve detalje te ih na najbolji mogući način uklopili u naš standardni program rada. Fokus će biti na razvoju fizičkih i tehničkih sposobnosti igrača i upravo zato su nam odrađena testiranja bila od velike važnosti, jer nam daju detaljan uvid u svakog pojedinog igrača, kako bismo u konačnici mogli kreirati što kvalitetniji individualni program.

Planirani početak programa individualnog rada je početkom veljače, a sve detalje roditelji i polaznici dobit će putem naših uobičajenih sredstava interne komunikacije.

Kroz otprilike mjesec dana nastavljaju se i službene utakmice za sve naše kategorije u natjecanjima, a ima ih čak osam.

– Generalno, zadovoljni smo prvim dijelom sezone. Posebno mi je drago da smo, uz značajan porast broja polaznika pa time i momčadi u natjecanjima, dobrom organizacijom uspjeli zadržati visoku razinu kvalitete i intenziteta rada. Tu zaista moram pohvaliti sve naše trenere i djelatnike kluba, koji su spremno odgovorili na sve izazove i nepredviđene situacije na koje smo nailazili. S takvim timskim duhom na terenu i van njega idemo dalje u nove pobjede – zaključio je Perica.  

13 siječnja, 2022
Tags: ,

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.