NK Zadarnova

I četvrtu godinu zaredom Patrik Puljić ostaje član stručnog stožera Nogometnog kluba Zadarnova. 29-godišnji zadarski trener neizostavan je dio kluba od prvoga dana njegova postojanja i nastavak suradnje bio je logičan slijed događaja.

– Kada smo predsjednik kluba Antonio Perica i ja dogovarali suradnju prije tri godine, moram priznati da nisam razmišljao o tome koliko bi se tu mogao zadržati. Sada, kada ulazimo u četvrtu godinu suradnje, mogu reći samo da sam sretan i ponosan što sam od prvoga dana dio ovoga kluba i što napredujem zajedno s njim. Radim posao koji me veseli u okruženju koje je iznimno pozitivno i poticajno za rad i to je sve što jedan mladi trener može poželjeti – kaže Puljić.

Paralelno s radom u klubu, Patrik je nastavio i edukaciju na Nogometnoj akademiji HNS-a, gdje uskoro kreće u proces dobivanja UEFA B licence.

– Mislim da je u profesionalnom životu vrlo važna kontinuirana edukacija i osobni napredak. Upravo činjenica da sam u Zadarnovi pronašao ljude s kojima dijelim slične poglede na sport jedan je od glavnih razloga što se ovdje osjećam tako dobro. Cilj nam je da svake godine napredujemo svi zajedno, kako mladi igrači, tako i treneri te u konačnici cijeli klub i mislim da smo u protekle tri godine itekako dokazali da smo na pravom putu.

Šira javnost Patrika je upoznala i kao jednog od rijetkih trenera s MS-om, a upravo je rad s mladima jedan od bitnih faktora u njegovom načinu borbe s bolešću.

– Dugo godina se i kroz Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije borim za što bolji status oboljelih općenito u društvu. Način na koji su me svi u Nogometnom klubu Zadarnova prihvatili i gledaju me prvenstveno kao trenera i čovjeka, a ne kao osobu s određenom dijagnozom, jedan je od najboljih primjera kojega možemo poslati. Sretan sam što nastavljamo suradnju i veselim se novim treninzima, utakmicama i osmijesima na dječjim licima – zaključio je trener Patrik.


July 15, 2022
Tags: ,

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.