NK Zadarnova

Nogometni klub Zadarnova primljen je u pridruženo članstvo Športske zajednice Grada Zadra. Protekom razdoblja od tri godine od datuma osnutka, klub je stekao uvjete za učlanjenje, nakon čega je predao zahtjev, koji je na Skupštini ŠZGZ i prihvaćen.

Športska zajednica Grada Zadra krovno je tijelo sustava sporta u Gradu Zadru, koje za cilj ima da svojim djelovanjem pridonese razvitku i promicanju sporta na području Grada Zadra, poticanju vrhunskog sportskog stvaralaštva i stvaranju uvjeta za postizanje vrhunskih sportskih dometa, razvitku sportskih aktivnosti djece i mladeži te sportsko – rekreacijskih aktivnosti građana i osoba s invaliditetom, promicanju odgojnih funkcija sporta, razumijevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom te širenju olimpijskih ideala i jačanju olimpijskog pokreta.

– Važan je ovo korak za naš klub, jer osim što smo sada i službeno postali dio velike zadarske sportske obitelji, imamo priliku i aplicirati za sredstva iz Programa javnih potreba u sportu Grada Zadra. Kako je primaran cilj kluba edukacija i razvoj mladih sportaša, a trenutačno brojimo preko 300 djece u dobi od 4 do 13 godina, vjerujemo da im uz podršku ŠZGZ i Grada Zadra možemo omogućiti još kvalitetnije uvjete za bavljenje sportom, što nam je svima konačan cilj – izjavio je ovom prilikom Antonio Perica, voditelj škole nogometa NK Zadarnova.

Prva je ovo godina da je klub aplicirao za sredstva iz Programa javnih potreba u sportu Grada Zadra.

– Bilo je tu dosta posla što se tiče papirologije, no naš administrativni tim je taj dio odlično odradio. Prvenstveni cilj nam je da dobijemo podršku po pitanju troškova najma terena za treniranje što, s obzirom na broj zadarske djece koja trenira u našem klubu, vjerujemo da zaslužujemo. Ovim putem želim se zahvaliti gospođi Snježani Jurinić, predsjednici ŠZGZ i njenom timu na pomoći i kooperativnosti. Vjerujem da ćemo imati kvalitetnu suradnju i nastaviti raditi na napretku sporta u našem gradu – zaključio je Perica.

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.