Osim zanimljivog dvoboja mlađih pionira u Glavici, koji je spojio učenika i učitelja, protekli je vikend za Nogometni klub Zadarnova bio poseban po još jednom događaju. Zapravo – dva. Jer istoga su dana na istom mjestu (ŠC Višnjik) u razmaku od samo sat vremena odigrana dva klupska derbija u kategorijama papalina i tića. I to oba u prvoligaškom rangu.

U kategoriji papalina su se odličnim igrama u prvom dijelu sezone u 1. MŽNL plasirale i prva momčad (igrači rođeni 2015. godine) i druga, složena mahom od igrača rođenih 2016. Došlo je tako vrijeme i za međusobni dvoboj u kojemu su stariji, očekivano, ostvarili pobjedu, ali su mlađi zaslužili sve pohvale za dobru igru i borbenost. Strijelci su bili Franko Bilaver, Niko Đerđa, Marko Mazija i Lukas Palčić.

Slična priča dogodila se i u kategoriji tića, gdje su obe selekcije izborile 1. MŽNL i to pod vodstvom istoga trenera, Antonija Perice. Tako je međusobni prvenstveni dvoboj nalikovao više trening utakmici, gdje je trener podjednako usmjeravao igrače jedne i druge momčadi.

I u ovom slučaju rezultatski je uspješnija bila starija generacija, sastavljena uglavnom od igrača rođenih 2013., ali su pljesak svakako zaslužili i godinu dana mlađi dečki. Najefikasniji igrač susreta bio je Antonio Smokrović sa čak pet pogodaka, a u strijelce su se upisali još i Karlo Bilaver (2), Kristijan Bušić, Vice Jurlina, Dominik Pandža i Luka Paleka.

Rezultati proteklog vikenda

PAPALINE 1-2

TIĆI 1-2

TIĆI 3

MLAĐI PIONIRI 2

March 13, 2024
Tags: , ,

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.