Marin Zubčić novi je član stručnog stožera Nogometnog kluba Zadarnova. Premda je još uvijek aktivan nogometaš, Marin se rano opredijelio za trenerski poziv i rad s djecom, a Zadarnova će biti treći klub u njegovoj trenerskoj karijeri.

Rođen 26. kolovoza 1994., Zubčić je u nogometu od najranijeg djetinjstva. Prošao je sve kategorije NK Zadra, a igrao je i za austrijski Pasching te više hrvatskih klubova, Bjelovar, Lučko, Zmaj iz Makarske i biogradski Primorac, sve do dolaska u svoju Pridragu.

Paralelno s igranjem za Hajduk, čiji je i dalje aktivan član, Marin je započeo i trenersku karijeru, radeći s mlađim kategorijama u klubu. Prošlu sezonu proveo je, pak, u Škabrnji, a uz to je postao i vlasnik trenerske C licence HNS-a.

– U ranoj fazi igračke karijere shvatio sam da je trenerski poziv nešto što me jako zanima, naročito rad s djecom. Dolaskom u Pridragu otvorila mi se ta mogućnost, a prošla sezona u Škabrnji za mene je bila još jedno veliko iskustvo. Ljudi tamo posvećuju mnogo pozornosti školi nogometa i drago mi je što sam imao priliku surađivati i napredovati zajedno s njima – kaže Marin.

Dolazak u Zadarnovu dogodio se praktički u nekoliko dana.

– Nakon poziva predsjednika kluba Antonija Perice imali smo praktički jedan razgovor i sljedeći je već bio službeni dogovor. Pratim situaciju u lokalnom nogometu i znam koliko se profesionalno radi u ovom klubu. To je nešto što me na prvu privuklo, jer i sam želim napredovati kao trener. Imamo slične poglede na sport i sretan sam što dolazim u tako ambicioznu sredinu.

Prilagodba u novu radnu sredinu Marinu sigurno neće biti problem.

– Većinu trenera poznajem jer smo se već susretali po nogometnim terenima, a s Robertom Vidukom sam i igrao u nekadašnjem NK Zadru. Iskreno me veseli što dolazim u klub koji veliku pozornost posvećuje svim detaljima, od samog načina vođenja treninga i pristupa djeci pa do opreme, marketinga i sl. Taj profesionalizam i želja za kontinuiranim napretkom je nešto čemu i sam težim i vjerujem da ćemo imati uspješnu suradnju – zaključio je Zubčić.

August 3, 2022
Tags: ,

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.