Dva tjedna nakon što su predstavnici Nogometnog kluba Zadarnova s međunarodnog turnira “Trofej Banja Luka 2023.” kući donijeli tri odličja, zlato, srebro i broncu, mladi Zadrani ponovno su na istome mjestu ostvarili odličan rezultat. Ovoga puta na turniru su sudjelovale po dvije momčadi U-9 i U-11, a najuspješnija je bila selekcija igrača rođenih 2012., koja je osvojila treće mjesto.

Igrači trenera Antonija Perice u skupini su pobijedili Veliku Mlaku te remizirali sa slovenskom Škofjom Lokom i mađarskim Pečuhom i tako s drugog mjesta prošli u četvrtfinale. Tamo je nastupio prvi čin penal-drame, u kojemu su bili bolji od Romara iz Viteza.

Prvi poraz dogodio se u polufinalu, gdje je u neizvjesnoj i borbenoj utakmici na kraju slavila domaća momčad Želježničara, koja je kasnije i osvojila turnir. Drugi čin penal-drame nastupio je u utakmici za treće mjesto protiv Pečuha. Kao i u skupini, osnovni tijek utakmice završio je neriješeno, da bi u raspucavanju sretniji i spretniji bili Zadrani za konačno slavlje i brončano odličje oko vrata.

NK Zadarnova U-11 A: Lukas Brkljača, Roko Odžaković, Lovre Perinović, Luka Korda, Mihael Miletić, Niko Galov, Kristian Bušić, Karlo Pavlović, Marin Maračić. Trener: Antonio Perica.

Druga selekcija 2012. godišta natjecanje ja završila u skupini, gdje su bolje bile momčadi Dinama, Škofja Loke i Romara.

NK Zadarnova U-11 B: Damir Vuković, Petar Pavičić, Jakov Miloloža, Niko Nimčević, Lovre Krpeljević, Maro Kapić, Mate Buljat, Toni Jurjević, Vice Jurlina. Treneri: Šime Žilić i Marko Jurlina.

U prvoj fazi natjecanje su završile i obje selekcije 2014. godišta. Bliže prolasku bila je prva, koja je nakon uvodnog poraza od Proletera iz Zrenjanina te pobjede nad Velikom Mlakom, u izravnom okršaju za prolaz dalje tijesno poražena od beogradskog Žarkova.

NK Zadarnova U-9 A: Adrian Ivić, Mihael Brkljača, Dominik Pandža, Dino Mavra, Leo Perica, Aleksandar Tomasov, Dominik Miočić, Marko Marina, Luka Rogić. Treneri: Patrik Puljić i Filip Matijević.

Druga selekcija poražena je od Žarkova i Pečuha, dok je remizirala sa ŠF Ačko iz Doboja, što nije bilo dovoljno za prolazak skupine.

NK Zadarnova U-9 B: Amar Bračković, Mateo Paša, Mauro Paša, Dante Ciketić, Ivan Vuleta, Ivano Surać, Josip Trupac, Karl Deša, Simon Gatara, Šimun Orlović. Treneri: Marin Zubčić i Damir Ivančić.

– Novo veliko iskustvo za naše dečke i cijeli klub. Bilo nam je ovo drugo gostovanje na istom mjestu u dva tjedna, ovaj put sa nove četiri selekcije i zaista smo zadovoljni kako je sve izgledalo. Hvala organizatorima Radomiru Popoviću i Stanislavu Kljutiću te domaćinima iz Banja Luke na toplom prijemu, kao i roditeljima na velikoj podršci, a dečkima i trenerima čestitke na još jednoj odličnoj prezentaciji našega kluba i grada Zadra u inozemstvu – kazao je Antonio Perica, voditelj škole nogometa NK Zadarnova.

Premda medalje i trofeji nisu primaran cilj kluba, činjenica da su rezultati i na međunarodnim turnirima sve bolji također je određeni pokazatelj napretka.

– Naši prioriteti u radu su od prvoga dana vrlo jasni, a to su prvenstveno odgoj djece i mladih u zdravom sportskom duhu te njihov razvoj i napredak u nogometnom smislu. Rezultati su tu u drugom planu, ali normalno je da uvijek težimo biti što bolji. Činjenica da već sada, u nepune četiri godine postojanja kluba, igramo važnu ulogu i donosimo trofeje s međunarodnih turnira na kojima nastupaju brojni prvoligaši iz regije poput Dinama, Crvene zvezde, Olimpije, Želježničara, Pečuha i drugih, velika je nagrada za ono što radimo i svakako poticaj za dalje – zaključio je Perica.

January 30, 2023
Tags: ,

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.