Od sedam momčadi Nogometnog kluba Zadarnova, koliko ih se ove sezone natječe u službenim natjecanjima pod okriljem Nogometnog saveza Zadarske županije, njih četiri se trenutačno nalazi na prvom mjestu svojih prvenstvenih ljestvica. Situacija je to koja, dakako, nema poseban rezultatski značaj, s obzirom da je odigrano tek pet ili šest kola, ovisno o ligi, ali je svakako pokazatelj dobrog rada te vrlo motiviranog ulaska u sezonu mladih zadarskih nogometaša.

Mlađi pioniri A su, kao branitelji naslova, u sezonu ušli sa četiri uzastopne pobjede, redom protiv Škabrnje, Zemunika, Vrčeva i Hajduka, dok su u posljednjem kolu odigrali neriješeno sa vrlo dobrom momčadi Novalje. Sljedeći ispit za vodeću momčad lige trenera Damira Ivančića je gostovanje kod Velebita u Gračacu.

Ivan Katavić trenutačno je vodeći strijelac lige sa 12 golova, dok su Niko Lijić i Karlo Pavlović na četvrtoj poziciji sa po 7 golova. Kristiano Samardžić zabio je 4 gola, Niko Galov 2, dok su po 1 postigli Niko Rončević, Ivano Perica, Marin Maračić, Luka Korda, Lovre Bračić i Gabriel Baričević.

U istom natjecanju mlađi pioniri B, pod vodstvom trenera Marka Jurline, ostvarili su tri pobjede, protiv Vrčeva, Hajduka i Velebita iz Gračaca, uz dva poraza od Novalje i Galovca te se uoči gostovanja na Pagu u sljedećem kolu nalaze na sedmom mjestu.

Prvi strijelac momčadi trenutačno je Damir Vuković sa 5 golova, Maro Kapić postigao je 2, a Mate Buljat, Noa Colić, Vice Jurlina, Lovre Krpeljević i Luka Marčina po 1.

Na vrhu prvenstvene ljestvice nalazi se i momčadi tića A, koju vodi trener Antonio Perica. Oni su trenutačno na maksimalnom učinku od pet pobjeda i to protiv Sv. Mihovila, Novalje, HNK Zadra 2, Paga i Zare, dok je u sljedećem kolu na rasporedu dvoboj s prvom momčadi HNK Zadar.

Lovre Kotrulja trenutačno je na 2 postignuta pogotka, a po 1 su zabili Karlo Bilaver, Kristian Bušić, Marko Marina, Dominik Miočić, Luka Paleka, Antonio Smokrović i Aleksandar Tomasov.

Tići B su, pak, nakon uvodnog poraza od obrovače Zrmanje, slavili protiv Zlatne luke, Škabrnje i Arbanasa 2 te se nalaze na drugoj poziciji. Njih ovaj tjedan očekuju dva prvenstvena ispita, prvo na gostovanju kod Zemunika pa zatim u Crnom.

Po 4 gola zabili su Stipe Marina i Aleksandar Tomasov, 2 Dominik Pandža, a 1 Adrian Ivić.

U istoj ligi tići C, pod vodstvom trenera Šime Žilića, nalaze se na četvrtom mjestu sa dvije pobjede (Dalmatinac, Bibinje) te po jednim remijem (Arbanasi 2) i porazom (Zrmanja). I njih u sljedećem kolu očekuje gostovanje u Zemuniku.

Strijelce predvodi Leon Tolo sa 3 gola, 2 je zabio Mauro Paša, a po 1 Karl Deša, Granit Memqaj, Duje Stojić i Ivan Vuleta.

Konačno, svoje lige predvode i obje momčadi papalina. Momčad trenera Patrika Puljića (papaline A) u sezonu je ušla sa četiri pobjede, redom protiv Paga, Sv. Mihovila, Abecede 2 i Dalmatinca, a u sljedećem kolu igra protiv Zare.

Drugi strijelac ligę trenutačno je Franko Bilaver sa 7 golova, dok su na trećem mjestu sa po 5 golova Ivano Šarić i Tonći Olić. Po 3 gola zabili su Mauro Pajkin, Lucas Palčić i Matej Subašić, a 2 Ivano Samardžić.

Papaline B trenera Marina Zubčića sezonu su otvorile remijem kod Dragovoljca, da bi potom ubilježile bodove protiv Novalje, gračačkog Velebita i NOŠK-a. Uoči dvoboja s Gospićem nalaze se na diobi prvog mjesta s istim brojem bodova kao Hrvatski vitez Posedarje.

U ovoj momčadi Marin Ač zabio je 4 gola, Lovre Karlović 3, a Marko Bračić, Adriano Hajnc, Tonći Jurlina, Ante Kljaić i Bartol Surić po 1.

October 10, 2023

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.