Mlađi pioniri Nogometnog kluba Zadarnova osvojili su treće mjesto na drugom izdanju turnira Cataleya Cupa, koji je proteklog vikenda održan u Zadru. Igrači trenera Damira Ivančića u kategoriji do 12 godina odigrali su sjajan turnir, kojega su na kraju okrunili brončanim odličjem.

Mauro Kvartuč (Foto: Antonio Pejić)

Skupinu prvoga kruga Zadarnova je prošla sa četiri pobjede protiv Abecede, splitskog Adriatica, Rudeša i Inker Zaprešića, uz tek jedan primljeni pogodak. Nova pobjeda stigla je u četvrtfinalu protiv Hrvatskog dragovoljca, dok je u borbenom i neizvjesnom polufinalu sretniji i spretniji bio HNK Zadar.

Joisp Gladović (Foto: Antonio Pejić)

U borbi za treće mjesto protivnik je ponovno bio Inker Zaprešić, a pobjedu su ponovno odnijeli mladi Zadrani i tako zasluženo kući otišli s medaljama oko vrata. Iz redova Zadarnove dolazi i najbolji strijelac turnira u ovom godištu, Josip Gladović, koji je postigao pet pogodaka.

Foto: Šime Zelić

Zadarnova je nastupila u sljedećem sastavu: Roko Palameta, Roko Odžaković, Lovre Vuković, Vid Veršić, Kristiano Samardžić, Luka Džaja, Mauro Kvartuč, Šime Šešelja, Stipe Čulina, Gabriel Baričević, Josip Gladović, Pino Gazić, Daniel Režan, Ivano Perica, Vice Vedrić, Ivan Aunedi, Lovre Bračić. Trener: Damir Ivančić.

– Čestitam dečkima na odlično odigranom turniru i osvojenoj bronci. Bili smo blizu reprize iz Banja Luke, gdje smo osvojili zlato, no tako to biva u turnirskom sustavu natjecanja. Dogodi se da dobijete šest utakmica, izgubite samo jednu i ne nađete se u finalu. No, ono što je najvažnije je da smo nastavili kontinuitet dobrih igara i rezultata s ovom nadarenom generacijom i da su momci na najbolji mogući način prezentirali svoj klub i grad na terenu i van njega – rekao je trener Damir Ivančić i dodao.

Foto: Antonio Pejić

– Turnir je bio zaista jak. Uz domaće klubove, nastupile su i momčadi odličnih škola nogometa iz Zagreba, Splita i ostalih krajeva Hrvatske, od kojih neke broje i preko 400-500 polaznik. Ovim putem moram se zahvaliti i našem partner klubu NK Arbanasi na ustupljenm igračima, koji su dali velik obol ovom rezultatu – istaknuo je Ivančić.

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.