Dvije selekcije Nogometnog kluba Zadarnova nastupile su na turniru Biograd Cup 2023. Nakon odličnih utakmica u skupinama, obje momčadi nastup su završile tijesnim porazima u prvoj eliminacijskoj utakmici.

Papaline (2015. godište) su, pod vodstvom trenera Patrika Puljića, u svojoj skupini završile na prvom mjestu sa 12 bodova, ostvarivši četiri pobjede uz jedan poraz. Nakon uvodnog poraza od Dubrave, redom su svladani NK Ponikve, zatim u odličnoj utakmici HNK Zadar pa NK Nova zora i NK Trešnjevka. U četvrtfinalu je sretnija i spretnija bila Abeceda, koja je slavila golom u završnici susreta, nakon što su obje momčadi prethodno promašile kazneni udarac. 

Sastav papalina: Matej Šimičević, Mauro Pajkin, Niko Đerđa, Maro Perica, Ivano Šarić, Lucas Palčić, Marko Mazija, Matej Subašić, Ivano Samardžić, Franko Bilaver, Duje Knežević, Tonći Olić, Goran Jurlina. Trener: Patrik Puljić.

Tići (2013. godište) su, pod vodstvom trenera Antonija Perice, u skupini također osvojili 12 bodova i zauzeli drugo mjesto iza Varaždina. Oni su redom pobjeđivali NK Ponikve, NK Abecedu, NK Novi Jelkovec i ŠN Joso Bego, a jedini poraz doživjeli su od Varaždina, kasnijeg pobjednika turnira. U borbenoj i neizvjesnoj četvrtfinalnoj utakmici uspješniji je bio NK Sesvetski Kraljevec.

Sastav tića: Ivano Čuturić, Karlo Bilaver, Roko Bračić, Filip Bunja, Kristian Bušić, Lovre Kotrulja, Vice Sakić, Antonio Smokrović, Vice Jurlina, Bruno Zubčić, Vito Zubčić, Niko Miočić, Dominik Pandža. Trener: Antonio Perica.

– Svaki turnir je novo iskustvo za naše mlade igrače, pogotovo na početku sezone koji je uvijek i svojevrsna faza prilagodbe na nove okolnosti. Svakako možemo biti zadovoljni, jer smo odigrali niz vrlo dobrih utakmica protiv klubova iz drugih sredina, a i pokazali da smo u ovim kategorijama u samom vrhu u našoj županiji. Šteta zbog poraza u četvrtfinalu, ali s kvalitetnim radom ovi će momci tijekom sezone sigurno imati dosta razloga za veselje – kazao je Antonio Perica, voditelj škole nogometa NK Zadarnova i dodao.

– Zahvaljujem NK Zrmanja Obrovac, koja nam je ovom prilikom ustupila dvojicu svojih igrača, Vita i Bruna Zubčića te NK Hrvatski vitez Posedarje, čiji je član Duje Knežević također zaigrao za našu momčad. Drago nam je da i na taj način možemo njegovati dobre odnose s klubovima u Zadarskoj županiji te doprinositi razvoju mladih igrača.

September 28, 2023
Tags: , ,

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.