U Makarskoj je ovaj tjedan održano premijerno izdanje nogometnog turnira Apfel Arena Makarska Winter Cup, na kojemu je sudjelovalo ukupno 58 momčadi, odnosno preko 600 djece. Među njima i četiri momčadi Nogometnog kluba Zadarnova, koji se kući ponovno vratio s odličjem.

Lukas Palčić (U-8)

Ovoga puta najuspješnija je bila generacija U-8 pod vodstvom trenera Patrika Puljića, koja je osvojila treće mjesto, iza dviju momčadi splitskog Hajduka. Skupinu je Zadarnova završila na prvom mjestu, ostvarivši maksimalne tri pobjede protiv NK Rače, NK Jadran Tučepi i MNK Okrug, da bi u polufinalu naišla na Hajduk.

Mladi Zadrani i Splićani odigrali odličnu utakmicu, borbenu i neizvjesnu do posljednje sekunde, a o pobjedniku su na kraju odlučivali penali. Spretniji i sretniji su ovoga puta bili igrači Hajduka, koji su se tako plasirali u finale i kasnije protiv klupskih kolega osvojili turnir. U utakmici za treće mjesto Zadarnova je bila bolja od domaćeg Zmaja i tako zasluženo osvojila brončano odličje.

NK Zadarnova U-8: Matej Šimičević, Lukas Palčić, Maro Perica, Luka Katalinić, Ante Stilinović, Ivano Samardžić, Tonći Olić, Ivano Šarić. Trener: Patrik Puljić.

Generacija U-9 na turniru je nastupila s dvije momčadi. “Bijeli” su skupinu završili na drugom mjestu sa tri uzastopne pobjede (Strožanac, Pakoštane, Val) nakon uvodnog poraza od Solina, da bi u razigravanju za plasman izgubili od Rijeke i pobijedili Varaždin, zaključivši natjecanje na 7. mjestu.

NK Zadarnova U-9 “Bijeli”: Mauro Pajkin, Dominik Miočić, Aleksandar Tomasov, Stipe Marina, Marko Marina, Dominik Pandža, Luka Rogić. Trener: Patrik Puljić.

“Plavi” su, pak, u skupini doživjeli tri poraza od NK Rače, ŠN Maksimir i NK Jadran LP, dok su u posljednjoj utakmici remizirali s Varždinom. U razigravanju za 17. mjesto momčad Marina Zubčića na penale je svladala ŠN Maksimir.

NK Zadarnova U-9 “Plavi”: Amar Bračković, Ivano Surać, Adrian Ivić, Leo Perica, Mihael Brkljača, Mateo Paša, Mauro Paša. Trener: Marin Zubčić.

Najstarija klupska selekcija na turniru, U-10, skupinu je završila na trećem mjestu. Igrači Antonija Perice i Damira Ivančića krenuli su pobjedama protiv Varaždina i Mosora, da bi potom remizirali s dubrovačkim Libertasom pa izgubili od Rijeke i Jadrana iz Ploča. Turnir je zaključen pobjedama protiv NK Jadran Tučepi i NK OSK Otok za konačno sedmo mjesto.

NK Zadarnova U-10: Ivano Čuturić, Kristian Bušić, Lovre Kotrulja, Vice Jurlina, Toma Ružić, Karlo Bilaver, Roko Bračić. Treneri: Antonio Perica i Damir Ivančić.

Vice Jurlina (U-10)

– Prvi put smo zaigrali u makarskoj Apfel Areni i mogu reći da je bio užitak sudjelovati na turniru u jednom takvom modernom sportskom kompleksu. Hvala organizatorima na pozivu. Kao i svaki turnir, za nas je ovo bilo još jedno dobro iskustvo u svakom pogledu koje ćemo nastojati iskoristiti na najbolji mogući način. Čestitam svim igračima i trenerima na prikazanoj igri, fer i sportskom ponašanju te u konačnici rezultatima, a posebno našoj najmlađoj selekciji na turniru, koja je nastavila kontinuitet osvajanja odličja – kazao je Antonio Perica, voditelj škole nogometa NK Zadarnova.

Mauro Paša (U-9)

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.