Iza Nogometnog kluba Zadarnova druga je godina rada. Od kluba koji je na ljeto 2019. godine krenuo od nule, u dvije godine postali smo važan faktor na nogometnoj karti Zadarske županije pa i Dalmacije. Protekle sezone u našoj školi nogometa treniralo je i educiralo se oko 150 mladih nogometaša, zaigrali smo prve službene utakmice pod imenom NK Zadarnova te zajedno s našim partnerima iz Nogometnog kluba Škabrnja ostvarili odlične rezultate u Dalmatinskoj ligi pionira i kadeta.

– Od prvoga dana rekli smo da idemo korak po korak, ali sigurni u ono što radimo. Fokus je na cjelovitom trenažnom procesu, a to znači da nismo tu samo da odrađujemo treninge, već da naše polaznike educiramo i odgajamo u skladu s njihovom dobi te da imaju sve uvjete kako bi se mogli razvijati u kvalitetne osobe i nogometaše – kaže Antonio Perica, osnivač kluba i voditelj škole nogometa.

Ove sezone u natjecateljskom programu bile su momčadi papalina i tića u međužupanijskim ligama te pioniri i kadeti u Dalmatinskoj ligi.

– Sustavnim praćenjem igrača dobili smo potvrdu da su naši polaznici kroz treninge i utakmice jako napredovali i to je ono najvažnije. Što se rezultata tiče, sezona je također bila vrlo uspješna. Papaline i tići bili su u vrhu poretka svojih natjecanja, papaline u 1., a tići u 2. međužupanijskoj ligi, premda u toj dobi rezultat nije u prvom planu i tako smo se postavili od prvoga dana. Kadeti i pioniri su napravili pravo malo čudo i prvu sezonu u 2. Dalmatinskoj ligi završili na visokom drugom mjestu u ukupnom poretku.

U tom pogledu suradnja s Nogometnim klubom Škabrnja pokazala se vrlo uspješnom.

– Ovim putem želim se zahvaliti svim ljudima u Škabrnji koji su bili dio tog projekta koji je definitivno bio na obostranu korist i zadovoljstvo. Najvažnije je da su mladi igrači dobili priliku napraviti kvalitativni iskorak, kako kroz treninge, tako i kroz utakmice i to je ostvareno, o čemu svjedoči i sam rezultat. Bilo je to veliko iskustvo za sve nas.

Najveći izazov za klub u protekloj sezoni bila je pandemija koronavirusa, zbog koje su treninzi jedno vrijeme bili prekinuti i koja je donijela mnogo neizvjesnosti. Ipak, iz svega toga izišli smo još jači.

– Bilo je mnogo turbulencija i morali smo se prilagoditi na to “novo normalno”, ali kako mi, tako i svi drugi u svijetu. U razdoblju bez treninga nastojali smo biti u stalnom kontaktu s našim polaznicima, koji su dobili program za rad od kuće, tako da smo nekako uspjeli prebroditi to razdoblje i po povratku na teren smo brzo uhvatili željenu formu. Posebno se želim zahvaliti svim trenerima i ljudima koji rade u klubu na velikom trudu i zalaganju kojega su uložili kako bismo ovu tešku sezonu na kraju mogli ocijeniti vrlo uspješnom.

Osim rada na terenu, realizirano je i nekoliko važnih projekata van terena, poput rebrandinga, izrade klupskih web stranica te suradnje s tvrtkama Jako Hrvatska, Quickplay sport i Deko Graphics.

– Formirali smo kvalitetan tim ljudi koji mnogo toga odrađuje u pozadini, odnosno van terena. Neke stvari vidljive su već sada, a neke će se tek vidjeti u budućnosti. Jedan od zahtjevnijih projekata bio je rebranding, odnosno promjena vizualnog identiteta, gdje smo nastojali povezati naš grad s klubom i pritom pratiti svjetske trendove. Veliki iskorak svakako je bila i izrada web stranica kao ključnog komunikacijskog kanala, uz društvene mreže, a i svi ostali projekti naišli su na vrlo dobar odjek. U tvrtkama Jako Hrvatska i Quickplay sport dobili smo dva snažna partnera po pitanju sportske opreme, što je vrlo važno za naš rad, a vjerujem da je sve to tek početak. Planova je mnogo, kako po pitanju sportskog segmenta, tako i po pitanju marketinga, ali idemo korak po korak.

Kakav je plan za ljetno razdoblje? Kada se očekuje povratak na teren?

– Igrači su sada na zasluženom odmoru, koji traje do početka kolovoza, kada krećemo s testiranjem motoričkih sposobnosti kako bi mogli ažurirati kartone igrača i krenuti u pripremni period. Dalmatinska liga trebala bi početi posljednji vikend u kolovozu, a međužupanijske lige prvi tjedan u rujnu. Kada budemo znali točne datume, sukladno tome odredit ćemo i dan početka priprema.

Kakvi su planovi i ambicije kluba za sljedeću sezonu?

– Čeka nas puno novih izazova kojima se veselimo, ali kako smo krenuli od prvoga dana tako i nastavljamo, korak po korak graditi klub sukladno našoj misiji i viziji, a to je da odgajamo generacije mladih nogometaša i budemo klub na ponos grada Zadra – zaključio je Perica.

July 2, 2021
Tags: ,

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.