Na današnji dan, 3. travnja 2008. godine, prestalo je kucati srce Hrvoja Ćustića, mladog nogometaša NK Zadra, koji je branio i boje mlade hrvatske reprezentacije. Tragedija koja se dogodila pet dana ranije na utakmici između Zadra i Cibalije na Stanovima obilježila je zadarski i hrvatski nogomet.

Iako Hrvoje fizički nije s nama već 13 godina, on živi i dalje u srcima i mislima svoje obitelji, prijatelja, ali i mnogih drugih. Naša je vječna dužnost kao nogometnih djelatnika da sve buduće generacije “zadarske dice” učimo o tome tko je bio Hrvoje i tako čuvamo uspomenu na njega.

Predstavnici Nogometnog kluba Zadarnova danas su na groblju u Murvici, na posljednjem Hrvojevu počivalištu, položili cvijeće i zapalili svijeće te u tišini i molitvi odali počast našem Dvanaestom anđelu.

Naš trener Josip Bilaver s Hrvojem je odrastao i prošao mnogo toga na nogometnim terenima i van njega.

– Hrvoje i ja zajedno smo trenirali i igrali od desete godine pa sve do seniora. Bili smo suigrači, ali i veliki prijatelji. Bio je vrhunski sportaš, izrazito discipliniran, za primjer svima. Kod njega je sve moralo biti “po crti”, ništa alkohol, ništa izlasci, zanimala ga je samo nogometna lopta. Bio je sto posto posvećen nogometu – prisjetio se Bilaver, koji je s Hrvojem dijelio dres Zadra, ali i Hrvatske.

– U nekoliko navrata smo bili zajedno na okupljanjima mlade reprezentacije, naravno i cimeri. Jednom su s nama bili i Mario Grgurović i Luka Modrić. Bili su to lijepi dani, rado ih se sjetim, ali me isto tako uhvati i tuga. Ni danas si ne mogu objasniti kako i zašto se to dogodilo. Hrvoje će zauvijek biti dio mene.

Počivaj u miru, zadarski anđele!

April 3, 2021
Tags:

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.

1 comments on “13 GODINA BEZ HRVOJA “Bio je sportaš za primjer svima”