Nakon zimske stanke vraća nam se rubrika 11 vatrenih, kroz koju ove sezone pratimo igre naših mladih nogometaša. Cilj ovog projekta je na simpatičan način dodatno motivirati djecu te ih postepeno uvoditi u svijet medija i društvenih mreža u koji nerijetko mnogi od njih ulaze prerano i bez kontrole. Ali i pokazati im da rezultat u njihovoj dobi nije jedino mjerilo onoga što su prezentirali na terenu.

Odlično je odradio posao na poziciji desnoga stopera. Uz puno trke, kontinuirano se priključivao u fazu napada te odlično zatvarao u fazi obrane.

Odličan u svim fazama igre. Imao je i vrhunsku solo-akciju, kada je “nanizao” nekoliko igrača, ali ju, nažalost, nije uspio okruniti preciznim završnim udarcem. Ipak, za tu je minijaturu zaslužio pljesak čak i trenera gostujuće momčadi.

Miran, precizan i staložen tijekom cijelog susreta, baš kako i treba biti na poziciji stopera. Svojim je dobrim odlukama donio sigurnost i samopouzdanje cijeloj momčadi.

U veznom redu radio je kao mala pčelica, uzimao lopte, pronalazio suigrače, pomogao i obrani i napadu. Svestrana utakmica s puno korisnih detalja.

Uporno i neumorno probijao je po lijevoj strani, ubačajima tražio suigrače, a zabio je i dva pogotka. Posebno je atraktivan bio onaj iz slobodnog udarca, preko živog zida, neobranjivo za protivničkog vratara.

Što je Ivano bio po lijevoj strani, to je Matej bio po desnoj. Fantastična utakmica u oba smjera. Odradio je sve obrambene zadatke, a u napadu bio konstantna opasnost s krilne pozicije i dobrim dodavanjima pronalazio suigrače.

Nije prvi put da se Mauro našao u rubrici 11 vatrenih. A nije ni slučajno da je to tako. I ovaj put odigrao je sjajno na poziciji desnog stopera. Neprelazan i požrtvovan za svaku loptu.

Čast da bude prvi prednatjecatelj među 11 vatrenih pripala je Goranu Jurlini, koji je odradio jako dobru utakmicu na poziciji stopera. Pored njega jednostavno nije bilo prolaza, a stigao se pridodati i u fazu napada.

Kapetan je i ovaj put pokazao liderske karakteristike, nadasve u kreaciji napada. A kada se tome pridoda i postignuti hat-trick, jasno je zašto se još jednom našao među 11 vatrenih.

Svjetla reflektora nisu poremetila našeg Mihaela, koji je nastavio s odličnim igrama i u proljetnom dijelu sezone. Osim što je zabio dva pogotka, s pozicije centralnog napadača konstantno je pritiskao zadnju liniju protivnika i tako im uvelike otežao ulazak u fazu napada.

Prava je šteta što ovaj put nemamo fotografiju Noinog lica nakon utakmice. Jer to je slika igrača koji je doista dao sve od sebe na terenu, a takav uvijek može biti ponosan na sebe, bez obzira dobio ili izgubio. Ovaj put bila je to pobjeda u kojoj je dao velik doprinos s pozicije desnog stopera, kako u obrani tako i u napadu.

24 ožujka, 2023
Tags: ,

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.