Novi natjecateljski vikend je iza nas, a s njime i nova postava 11 vatrenih! Prošli tjedan odigrali smo devet prvenstvenih utakmica, a mnoge od njih bile su specifične i po velikoj jutarnjoj magli. Evo kako su se u tim uvjetima snašli naši igrači:

Motor momčadi. U sredini je “pokupio” gotovo sve lopte, pronalazio suigrače te asistirao za pogotke. Uz to, zabio je i prelijepi gol iz voleja!

Odlična utakmica u oba smjera. Kao lijevi stoper u obrani je izvršavao sve svoje zadatke, a uz to stizao i stvarati probleme protivničkoj momčadi preko lijeve strane.

U posljednjih nekoliko kola redovito zabija, a niz je nastavio i prošli vikend, postigavši nova dva pogotka. Ispoštovao je sve zadatke te radio dobar pritisak na protivničku zadnju liniju.

Unatoč ne baš idealnom početku, vrlo brzo je došao “na svoje” i s vremenom bio sve mirniji i bolji. Odlično je odrađivao zadatke u obrani, bio prvi na svakoj lopti te uspješno prelazio u fazi napada i upošljavao suigrače.

Presjekao je jako puno protivničkih napada i odnio pobjedu u gotovo svakom duelu. Često se priključivao fazi napada, bio miran u predaji lopte te nekoliko puta odigrao vrlo precizan završni pas.

Razigravao momčad i bio vrlo miran “na lopti”. Dobru igru okrunio je s dva pogotka, a posebno lijep bio je drugi, kada je s lijeve strane neobranjivo pogodio suprotne rašlje.

Odličan od prve minute utakmice. Cijelo vrijeme je pritiskao protivničku obranu, više puta uposlio suigrače u gol šanse, a i sam postigao četiri gola.

U maniri iskusnog obrambenog igrača, uvijek je u pravo vrijeme bio na pravom mjestu. Oduzeo je mnogo lopti protivničkim napadačima, a stigao je i nekoliko puta opasno zaprijetiti protivničkom golu.

Odlično je odradio obrambene zadaće te se često uključivao u fazu napada. Profesionalan pristup svakom treningu i utakmici dovodi do velikog napretka, a Luka je pravi primjer toga.

Strijelac šest golova u dvije utakmice. Napadač kakvog svaka momčad treba. Kada dobije loptu u noge, ona najčešće završi iza leđa vratara. 

Vratio se utakmicama nakon loma ruke i već na prvoj utakmici pokazao koliko znači momčadi. Odlično je kontrolirao loptu u sredini terena te upošljavao suigrače u šanse za gol. Borben i karakteran, pravi kapetan.

Momčad papalina 1 s trenerom Patrikom Puljićem
November 2, 2022

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.