Nogometni klub Zadarnova kreće s novim projektom izvještaja s ligaških utakmica svojih momčadi. Kako je i u viziji našega kluba na prvom mjestu razvoj mladih nogometaša, a ne instant rezultat, tako će i glavni junaci naših izvještaja biti sami igrači, a ne brojke.

Predstavljamo vam projekt “11 vatrenih”, kroz kojega ćemo iz tjedna u tjedna birati najbolju postavu s utakmica odigranih proteklog vikenda. Svaki od članova sedam momčadi NK Zadarnova, koliko ih ove sezone nastupa u službenim natjecanjima, imat će priliku dobrim igrama, zalaganjem te fer i sportskim ponašanjem, “dočekati svojih pet minuta slave.”

Cilj ovog projekta je na simpatičan način dodatno motivirati djecu te ih postepeno uvoditi u svijet medija i društvenih mreža u koji nerijetko mnogi od njih ulaze prerano i bez kontrole. Ali i pokazati im da rezultat u njihovoj dobi nije jedino mjerilo onoga što su prezentirali na terenu.

Pa tako evo i “11 vatrenih” NK Zadarnova s utakmica odigranih 8. i 9. listopada.

U pobjedu svoje momčadi ugradio je dva pogotka, osvajao lopte na sredini terena, trudio se, pronalazio slobodne suigrače i poštivao sve zadatke koje je trener pred njega postavio.

Baš kao i momčadski kolega Adrian, odigrao je jako dobru utakmicu, unio mnogo energije, osvajao lopte, bio odličan i u fazi obrane i napada i sve to okrunio pogotkom.

S lijevog krila stvarao je mnogo problema protivničkoj obrani, prolazio, nabacivao, tražio suigrače pred protivničkim vratima, a zatim se marljivo vraćao i pomagao obrani. Uz to, zabio je i pogotak.

Kapetan momčadi i najbolji igrač utakmice. Igrajući na poziciji stopera spriječio je velik broj napada protivnika pravovremenim čitanjem igre, nakon čega bi mirno i točno predavao loptu suigračima. Imao je i dva čista klizeća starta u maniri iskusnih igrača.

Izniman trud tijekom cijele utakmice, nekoliko opasnih ubacivanja te velika borbenost za svaku loptu i do posljednjeg atoma snage na kraju su nagrađeni pobjedničkim pogotkom.

U prvom poluvremenu odlično je odradio obrambene zadaće na poziciji lijevog stopera. U nastavku se prebacio na poziciju veznog igrača te je s dva pogotka bio jedan od glavnih režisera preokreta.

Prekrasan pogodak iz slobodnog udarca u desne rašlje. Lopta koju je vratar mogao samo ispratiti pogledom, a publika pljeskom. Osim toga, radio je odličan pritisak na zadnju liniju protivnika i tjerao ih na greške.

Odlično odradio obrambene zadatke u veznom redu. Iznimno zalaganje i borbenost, kakva se od kapetana i očekuje, podigla je cijelu momčad na višu razinu.

Neprelazan u obrani, siguran i točan u dodavanjima, a uspijevao se ubaciti i u fazu napada. Svestrana i kvalitetna utakmica.

Baš kao i suigrač mu Luka, bilo ga je po cijelom terenu. Dobru igru okrunio je pogotkom i asistencijom.

Kao nagrada za vrlo borbenu igru uz puno trke i proboja stigao je pogodak glavom nakon kornera, gdje je odlično reagirao u malom prostoru.

October 12, 2022
Tags:

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.