NK Zadarnova

Ovaj tjedan donosimo vam specijalno izdanje “11 Vatrenih” iz Katra. S obzirom da su prvenstvene utakmice naših mališana uvelike ispresijecane, a za neke je polusezona već i završila, pogledali smo kako to rade najveće svjetske zvijezde. Hrvatska nogometna reprezentacija u 2. je kolu Svjetskog prvenstva s 4:1 deklasirala Kanadu u utakmici koju su svih 11 Vatrenih pa i oni koji su ušli s klupe odigrali briljantno. A sjajna je bila i podrška s tribina stadiona Khalifa, gdje su Hrvatsku bodrili i članovi NK Zadarnova. Nadamo se takvoj izvedbi i protiv Belgije!

Malo je gorih stvari za vratara od rano primljenog gola, čak i ako ne snosi nikakvu krivicu. No, zadarsku čigru to nije nimalo izbacilo iz takta. Do kraja susreta bio je besprijekoran u svim intervencijama i time ulijevao povjerenje cijeloj momčadi.

Pomalo nesiguran početak uz poneku pogrešku, a onda sjajna partija u oba smjera uz asistenciju za pogodak. To je odlika karakternih igrača koji se nikada ne predaju.

Zapovjednik obrane, kako prije četiri godine u Rusiji, tako i sada u Katru. Na svaku kritiku odgovara hrabrom i bespoštednom igrom na terenu.

Dvadeset godina mu je tek, a igra s takvim iskustvom, mirnoćom i samopouzdanjem kao da mu je barem 10 više. Bit će da je nešto u novigradskim genima. Impresivan.

U obrani pouzdan. U napadu bi centaršutom pogodio i vrapca u letu.

Diže formu, a kada je Broz pravi zna se da protivničke lopte kroz sredinu terena mogu proći jedino slučajno.

Smisliti novi hvalospjev o kapetanu gotovo je nemoguće. Jednostavno, uživajmo u svakom trenutku dok ga gledamo, na ponos cijele Hrvatske, a posebno nas Zadrana.

Jednim dodirom lopte mijenja stvari na terenu. S Lukom i Brozom čini magični trokut u sredini kojega malo tko u svijetu ima.

Dva briljantna pogotka u maniri rasnoga strijelca, što Andrej i jest. Dovedite ga u pravu priliku, rijetko će promašiti.

Od idola jednoga kluba do idola cijele nacije u jednom potezu. I to kakvom! Veselimo se sljedećem urliku: LIVAJAAAAA!!!

Kao i uvijek opća opasnost za protivničku obranu. Asistenciju za Kramarića trebalo bi više puta iz svih kutova polagano reprizirati uz šalicu čaja da bi se u njoj moglo u potpunosti uživati.

Joker zovi. Manje mu treba od ulaska u igru do pogotka nego li trajektu od Zadra do njegovog Preka. Pohvale i Oršiću za nesebičnu asistenciju.

U dilemi smo možemo li više naučiti od njega na samom terenu ili van njega. U oba segmenta trener i čovjek za primjer.

November 29, 2022
Tags: , ,

NK Zadarnova

Odgajamo generacije nogometaša.